Zwangerfit! Een nieuwe, moderne vorm van zwangerschapsgym

ZwangerFit is een eigentijdse cursus voor zwangere en pas bevallen vrouwen.
In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gekoppeld aan de laatste inzichten op het gebied van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en bekkenbodem(dys)functies. ZwangerFit bevat elementen uit aerobic en fitness en wordt begeleid door een speciaal opgeleide fysiotherapeut. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kunnen vrouwen meedoen met ZwangerFit. Actieve deelname zorgt voor langer behoud van de fitheid en spierkracht van alle spieren, terwijl vroeg in de zwangerschap al wordt getraind met bekken- en bekkenbodemspieren. Ook krijgt u in een vroeg stadium van zwangerschap al het juiste advies m.b.t. bekken en bekkenbodem.

Postpartum kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot zelfs 9 maanden na de bevalling. Zo kan ieder vrouw oefenen zo lang het haar nodig lijkt. De actieve lessen ZwangerFit hebben een vaste opbouw: na de warming up volgt een lichte fitheidstraining ter verhoging van de conditie. Gevolgd door gerichte oefeningen ter versterking en coördinatie van diverse spieren, in het bijzonder coördinatie, stabilisatie en spierversterking van bekken en bekkenbodem. ZwangerFit eindigt met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Theorielessen

De theorielessen ZwangerFit zijn een waardevolle aanvulling op de actieve lessen.
Alle onderwerpen m.b.t. zwangerschap, bevalling en de periode daarna komen aan bod. Aangevuld met specifieke kennis over het bekken, de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat.

De cursus bestaat uit een pakket van 10 lessen en kost € 85,-. Elke extra les bedraagt
€ 8,50. Het CZ vergoedt een deel van de onkosten afhankelijk van de aanvullende verzekering. Voor informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Resy van den Dungen- Lammers (tel. 0495-492329 of mailen naar info@fysiobudel.nl
Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.Praktijk voor Fysiotherapie Lammers en Hompes Nieuwstraat 27 6021 HP Budel tel. 0495 49 23 29 info@fysiobudel.nl